Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

Struikmargrieten

De struikmargriet

Je hebt ze vast wel eens gezien: De struikmargriet. Deze witte bloem met geel hart groeit van oorsprong in subtropische gebieden zoals de Canarische Eilanden en Madeira. Het is een sterke 1- jarige plant die zowel in de schaduw als in de volle zon kan staan. Ze bloeit van mei tot oktober. Wat heeft de struikmargriet aan verzorging nodig? Je leest het hier.

Verzorging van de struikmargriet

Leg onderin de pot of bak een laagje hydrokorrels waarin overtollig water opgenomen kan worden. Zet de plant in potgrond. Geef alleen water als de grond wat droog aanvoelt. Om deze plant gezond te houden, dien je eens in de 2 weken plantenvoeding voor terras- en balkonplanten toe. Knip de uitgebloeide bloemen eruit.

Struikmargrieten in de border

Als je struikmargrieten in de tuin plant, let er dan op dat je ze genoeg ruimte geeft. Zet ze ongeveer 15 tot 20 centimeter uit elkaar. De wortels van de plant hebben voldoende afstand nodig om goed te kunnen groeien. Geef ze af en toe wat voeding.

Wist je dat..?

✿ Dat ze er ook op een stammetje zijn?
✿ De meest voorkomende kleur wit is, maar dat ze er ook in het roze en geel zijn?
Wij helpen je graag met groen

“Klanten kunnen bij mij terecht voor advies over tuinplanten, hoe groot een plant wordt, waar die moet staan en hoeveel water een plant nodig heeft. Dat zijn wel zo’n beetje de standaardvragen. Maar ik wil vooral weten: hoe ga je jouw tuin inrichten? Wil je 1-jarig of vast? Dan kan ik goed helpen om de juiste keuze te maken!”

Kim Hulscher, 3,5 jaar ervaring