Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

Stoere zelfmaakideeën

Toe aan iets nieuws? Steek de handen uit de mouwen en maak het zelf. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Maak de mooiste meubels om tijdens de herfst ‘cool’ van te genieten. Hier vind je leuke zelfmaakideeën die je huis en tuin een stoere look geven.

Zelfmaakidee 1: Verticaal tuinieren

Heb je weinig ruimte? Je hebt vast wel eens gehoord van verticaal tuinieren, het is trendy, makkelijk en slim. Deze manier van tuinieren zorgt ervoor dat je tuin een groene uitstraling krijgt en het vergroot de biodiversiteit.

Lodewijk Hoekstra legt je in 6 stappen uit hoe je zelf in een middagje een verticale tuin aanlegt. Vul de plantenbakken met kleurrijke planten van dit seizoen. Heb je graag nog wat advies? De vakspecialisten van Praxis Tuincentrum staan klaar om jou passend advies te geven.

Zelfmaakidee 2: Maak je eigen macramé plantenhanger

Om nog even in de hoogte door te gaan kun je eenvoudig je eigen plantenhanger maken. De grove touwen zorgen voor een robuust effect.

Het enige wat je hoeft te doen is knopen in de touwen leggen, en klaar is je zelf gemaakte plantenhanger! Kijk hier voor de volledige beschrijving voor het maken van een plantenhanger.

Zelfmaakidee 3: Maak een insectenhotel, goed voor de biodiversiteit

Een insectenhotel is leuk om naar te kijken en past goed bij een stoere tuin. Door het houten materiaal krijgt het hotel een stoer uiterlijk. Door de verstedelijking is het steeds moeilijker voor bijen en insecten om een goed onderkomen te vinden.

Plaats je een insectenhotel, dan werk je niet alleen aan een mooie tuin, maar help je ook de natuur een handje. Lekker groen bezig dus! Bekijk hier het filmpje en de omschrijving van Lodewijk Hoekstra over het maken van een insectenhotel.

Zelfmaakidee 4: Maak je eigen steigerhouten tuinbank

Niks is stoerder dan een groot pronkstuk in de tuin hebben staan wat je ook nog zelf in elkaar hebt gezet. Steigerhout geeft de bank een stoer uiterlijk. Bovendien is steigerhout makkelijk te onderhouden. Je kunt er tijdens lange zomeravonden heerlijk van genieten en tegen de tijd dat het wat kouder wordt, is het een mooi element in je tuin. Bekijk hier de volledige uitleg voor het maken van een tuinbank van steigerhout.

Zelfmaakidee 5: Spijkerig huisnummer

Je eigen persoonlijke visitekaartje op de voordeur. Dat is nog eens een leuke binnenkomst voor je gezelschap! Dit idee is eenvoudig zelf te maken en geeft je huis een personal touch. Hier vind je de uitleg voor het maken van je eigen huisnummer.

 

 

 

 

Zelfmaakidee 6: Pallets + Planten = mooie combi!

Met pallets kun je veelzijdig aan de slag. Van houten bijzettafeltjes tot complete loungebanken, je kan er alle kanten mee op. Zo kun je er ook leuke planten aan ophangen.

Zet een pallet op zijn kant tegen je buitenmuur aan. Hang verschillende haakjes aan de planken van de pallet. Deze haakjes dienen wel een lus te hebben waar je de potten in kunt doen. Vul de bloempotten met stoere, stevige planten zoals bijvoorbeeld de struikeide. Klaar is je robuust gestylde buitenmuur.

Heb jij al kennis gemaakt met Voordemakers.nl?

Voordemakers.nl: Dé nieuwe community om al je klussen te delen, vragen te stellen en inspiratie op te doen.

Op voordemakers.nl vind je allerlei leuke zelfmaakideeën voor in huis en tuin. Heel handig voor als je even geen inspiratie hebt of snel wilt weten hoe een bepaald klusje gedaan moet worden.
Heb je iets leuks gemaakt waar je trots op bent? Deel het op voordemakers en inspireer anderen om het ook te maken. Kijk hier hoe je jouw klus kunt delen.