Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

Perkgoed in de tuin

Verrijk tuin en terras met perkgoed en geniet van kleur

Geniet van mooie, bloeiende planten in vele vormen, kleuren en geuren in de tuin. Lekker buiten even tot rust komen en genieten van een kleurrijke tuin klinkt als muziek in de oren. Verrijk je tuin, terras en balkon met perkgoed. We hebben alvast een paar leuke planten voor je op een rijtje gezet. Deze planten bloeien maanden goed door.Daar heb je dus heel lang plezier van. Haal zo nu en dan dode bloemetjes weg en vergeet ze niet af en toe water met een beetje plantenvoeding te geven. Dat is alles wat je hoeft te doen voor een mooie tuin vol bloemen. Praxis Tuincentrum heeft een gevarieerd en kleurrijk assortiment perkgoed. Kom eens langs om dat te bewonderen.

Petunia

Deze vrolijke bloem laat zich zien in allerlei vormen en kleuren. Hoewel ze goed tegen een stootje kunnen, hebben ze wel behoefte aan zon. Geef regelmatig water maar voorkom dat de kluit constant nat is. Plant de petunia eens in een hanging basket. Ook leuk voor op het balkon.
 

Lobelia

Vul potten, bakken en perk met deze prachtige plant. De bloemen variëren van blauw en roze tot aan wit en paars-rood. Bij sommige bloemen zie je een wit oogje. Dit maakt haar nóg sierlijker. Deze exotische plant staat perfect in een hanging basket dankzij de lange ranken, ook in de border doet de lobelia het goed. Geef af en toe water om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

Vlijtig liesje

Deze veelzijdige plant bloeit niet alleen in de zon, maar ook in de schaduw. Bovendien is de bloeiperiode erg lang! Je kunt dus de hele zomer genieten van deze mooie plant die in allerlei kleuren verkrijgbaar is. Prachtige roze, rode, oranje en witte tinten sieren deze plant.Vlijtig liesje heeft veel water nodig en wil geregeld een beetje plantenvoeding. 

Afrikaantje

De wilde soort van het Afrikaantje wordt met haar enkele bloemvorm zo’n 20 tot 30 cm hoog en is afkomstig uit Midden-Amerika. Er bestaan vele soorten afrikaantjes die variëren in hoogte.Ze zijn er met enkele of dubbele bloemen. Afrikaantjes kleuren oranje, oranjebruin en geel. De grond waar ze in staan moet luchtig en niet te nat zijn.

Geranium

De Pelargonium zonale is de geranium die in Europa het meeste wordt verkocht. Deze geranium is een stevige plant die lekker lang bloeit. Ze wordt gemiddeld zo’n 40 cm hoog. Geef eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding Dit bevordert de groei van de bloemen. Als je alle uitgebloeide bloemen eruit knipt, dan kan de geranium al haar energie steken in het vormen van nieuwe bloemen en daardoor nog langer en rijker bloeien.

Fuchsia

De fraaie hangende bloemen van de fuchsia zijn een lust voor het oog. Een veel voorkomende kleur is rood met paars, maar je hebt ze ook in vele andere kleurencombinaties. Deze plant heeft dagelijks een scheutje water nodig en wil regelmatig plantenvoeding. De fuchsia staat erg mooi in een pot of hanging basket.