Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

Herfstanemoon

herfstanemoon

De zomer begint aan zijn einde te komen en de tuin begint wat van zijn kleur te verliezen. Geen nood! De herfstanemoon staat klaar om weer wat kleur te brengen! Deze plant bloeit van augustus tot en met oktober en is perfect om nog wat heerlijke frisse kleuren aan je tuin te geven.

De bloemen van de herfstanemoon staan op hoge stelten en zijn dus altijd goed zichtbaar in de tuin. Zodra er een zuchtje wind opsteekt brengen de bloemen wat leven in je tuin, ze schommelen rustig aan mee met de wind, genieten!

De herfstanemoon kan tot wel anderhalve meter de lucht in gaan. De stengels waar de bloemen op zitten zijn gemiddeld 80 centimeter lang. Als je de herfstanemoon goed tot zijn recht wilt laten komen in je tuin kan je hem het beste tussen laagbloeiers plaatsen.

Standplaats

De Herfstanemoon doet het goed in zon en in halfschaduw in een voedzame grond. Dit kan ook onder bomen zijn, maar let er dan wel op dat de plant nog genoeg licht krijgt. Hoe voedzamer de grond hoe meer zon hij kan verdragen. Let er bij lange, droge periodes op dat je de Herfstanemoon genoeg water geeft.

Verzorging

Verder heeft de plant door het jaar heen weinig verzorging nodig. Deze sterke plant mag in het voorjaar ontdaan worden van wat oude plantenresten. Ook mag je de plant rond deze tijd wat extra organische mest geven.

Om de plant voor te bereiden op de winter mag je aan het einde van de herfst een dikke mulchlaag van herfstbladeren boven de wortels plaatsen. De mulchlaag trekt meer bodemorganismes aan die de grond een extra impuls geven waar de plant zijn voordeel uit haalt.