Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

FSC keurmerk hout bij Praxis Tuincentrum

Duurzaam hout

Bij Praxis Tuincentrum vinden we het belangrijk dat al onze producten van hout zoals tuinmeubelen, schuttingen en tuinhout, afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

De biodiversiteit van dier- en plantensoorten in een duurzaam beheerd bos wordt behouden of verbeterd en herbeplanting krijgt zijn kans. Er wordt gekeken naar alle ecologische, sociale- en economische omstandigheden van de bevolking en het bosgebied. Zo worden de rechten van de lokale bevolking gewaarborgd en krijgen bosarbeiders een eerlijke beloning voor hun arbeid. Het illegaal handelen in geoogst hout van een duurzaam beheerd bos is niet toegestaan en hier wordt steng op gecontroleerd.

Bij Praxis Tuincentrum herken je duurzaam hout aan het FSC- of het PEFC- keurmerk. Bovendien zijn we partner van FSC- Nederland en prefereren we FSC- gecertificeerd hout. Bij aankoop van houten materialen bij Praxis Tuincentrum, ben je verzekerd van hout dat afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Zo geniet jij in je tuin, en zij van een eerlijke en goede leefomgeving.

FSC- keurmerk en Praxis Tuincentrum

Tuinhout

Anderen genieten mee van jouw tuin!
Heb je plannen om de tuin grondig aan te pakken? Misschien je eigen tuinmeubelen maken? Je wilt uiteindelijk dat jouw tuin een plek is waar je ongestoord van kunt genieten. Een veilige leefomgeving met privacy die goed is afgewerkt. Terwijl je aan de slag bent met tuinhout, is het een fijne gedachte om te weten dat het FSC- keurmerk garant staat voor veilige omstandigheden voor de mensen die in het FSC- bos aan jouw hout hebben gewerkt. Zij beschermd, jij geen ongelukjes!
 

Schutting

Wat gebeurt er achter je schutting?
Er ligt een prachtige wereld achter een FSC- schutting. Als je er eentje hebt dan geniet je van een mooie tuin met privacy, en weet je ook dat de dieren in een FSC- bos hun leefomgeving behouden. Ook hebben de mensen die er leven goede werkomstandigheden. Een goed voorbeeld van duurzaam bosbeheer. Eerlijke deal, toch? 

Tuinmeubelen

Ga hier maar eens goed voor zitten.
Lekker ’s Zomers barbecueën in de tuin, gezellig met z’n alle buiten eten en genieten van een heerlijk wijntje in de avond. In de tuin vind je ontspanning, het is een mooi verlengstuk van je woonkamer. De fraaie tuinmeubelen kunnen tegen een stootje en zijn erg comfortabel. Als je voor FSC- meubelen kiest, dan komt het hout uit een bos waar de werkomstandigheden veilig zijn. Dieren kunnen gewoon veilig blijven leven en gekapt hout krijgt alle kans om weer gezond te groeien. Voor iedereen comfort, dat zit toch veel lekkerder?

Bouw- en constructiehout

Kunnen zij ook op jou bouwen?
Als je iets bouwt, wil je een veilige constructie die lang meegaat. Ga letterlijk voor duurzaam en kies voor hout met het FSC- keurmerk. De dieren in een FSC- bos kunnen hier ongestoord blijven leven en de mensen genieten van goede werkomstandigheden. Ze worden voor hun arbeid eerlijk beloond. Bouw aan een betere wereld en kies voor FSC- hout. Draag jouw steentje bij.

Plaatmateriaal

Als de basis maar goed is!
Mocht je beginnen aan een tuinklus, dan is het wel zo fijn om te weten dat de houten plaat waar je mee werkt, uit een FSC- bos komt waar mensen al aan hebben gewerkt. Jij maakt een goede start, de mensen en dieren in en veilige leefomgeving ook. Kies je voor FSC- hout dan is dit de perfecte basis voor iedereen!

 


FSC- keurmerk


 

Radar behandelde in de uitzending van maandag 27 april 2015 het onderwerp ‘Fout hout’. Hierin kwam ter sprake dat veel houtproducten gemaakt worden van geïmporteerd hardhout, of kant-en-klaar uit het buitenland komen. Tref je het FSC- keurmerk aan op een product, dan is dit hout gekapt met een vergunning. Goed om te weten. Maar lang niet alle houten producten bevatten het FSC- keurmerk. Praxis kwam hier positief uit met de opmerking: ‘ Praxis loopt ver vooruit (op de concurrentie)’.
Bekijk hier de uitzending van Radar terug.