Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

Barbecue tips

Gezellig barbecueën met vrienden en familie

Nu het mooie weer in aantocht is, eten we vaker in de tuin en genieten we van lange gesprekken tijdens het natafelen met een lekker glaasje wijn. Je kunt natuurlijk het avondeten in de keuken bereiden, of je kiest er voor om lekker te gaan barbecueën! Heerlijk mals vlees, leuk gezelschap en warme temperaturen vormen de perfecte ingrediënten voor een geslaagde barbecue- avond in je tuin, terras of balkon. Wij hebben verschillende soorten barbecues voor je op een rijtje gezet. Wat zijn de verschillen en welke barbecue is jouw favoriet?

Type barbecues

Barbecueën kun je echt overal doen. Of je nu een balkon, terras of tuin hebt, barbecueën kan in grote en in kleine ruimtes. Zelfs in het park of op het strand is het mogelijk. Bij Praxis Tuincentrum vind je voor iedere gelegenheid en type buitenruimte een perfect geschikte barbecue. Kom je er zelf niet uit, of heb je meer informatie nodig? Onze vakspecialisten in de winkel helpen je graag met het vinden van de juiste keuze.

Houtskool barbecue

Goedkoop
Grillsmaak
Wachten totdat er een aslaag ontstaat

Gas barbecue

Gebruikersgemak
Snel op temperatuur
Vraagt goed onderhoud
 

Elektrische barbecue

Snel op temperatuur
Makkelijk onderhoud
Stopcontact noodzakelijk
 

Betonnen barbecue

Hele jaar door te gebruiken
Echte aanwinst voor in de tuin
Functioneert ook als tuinhaard
 

Koopadvies

De houtskool barbecue

Houtskool is Oldskool. Want het is de meest traditionele manier van barbecueën. De met houtskool gevulde barbecue steek je aan met aanmaakblokjes en het vlees krijgt de perfecte barbecuesmaak door de rook van de houtskool.

Nog de hele avond voor de boeg? Dat komt mooi uit. Het duurt namelijk zo’n 2 uur voordat dit type barbecue op perfecte temperatuur is, maar slechts na een half uurtje is hij al klaar voor gebruik.

De gas barbecue

Dit soort barbecue is sneller klaar voor gebruik dan de houtskool barbecue; in slechts 15 minuten kun je al lekker smullen van het vlees. Echter die lekkere houtskoolsmaak krijg je er niet vanzelf bij. Die krijg je alleen als je de houtskool barbecue gebruikt.

Maak je gebruik van een gas barbecue en wil je toch dat lekkere smaakje? Dan kan geregeld worden! Vul een rookbox met specerijen en leg deze op de gas barbecue.

De elektrische barbecue

Dit type barbecue is ideaal voor als het regent of koud is. De elektrische barbecue is super geschikt om binnen te barbecueën en heeft een constante temperatuur.

Al binnen enkele minuten is de elektrische barbecue opgewarmd en koelt meteen weer af zodra je hem gebruikt hebt. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact.

De betonnen barbecue

Een prachtige eyecatcher, tevens nieuw in ons assortiment! De betonnen barbecue is het hele jaar door te gebruiken. Stook de betonnen barbecue met houtskool of met hout en geniet van een heerlijke barbecue avond in jouw tuin.

Bovendien is hij makkelijk schoon te maken en kun je dit soort barbecue ook gebruiken als tuinhaard. Heel functioneel dus!

Tips voor je barbecue

Alleen de houtskool barbecue geeft die authentieke houtsmaak aan het vlees. Houtskool zelf, geeft geen smaak aan het eten omdat de kooltjes vooraf al helemaal zijn verbrand. Heb je een ander type barbecue en wil je toch die lekkere houtsmaak? Gooi wat houtsnippers op het vuur.
Voorkom aangebrand vlees door het van te voren te bestrijken met olie of leg het een tijdje in de marinade.
Gaan de vlammen te hard? Met een plantenspuit gevuld met water heb je dit in de hand.

Het schoonmaken van je barbecue

Na een gezellige avond barbecueën word je er ineens aan herinnerd dat je het barbecuerooster nog moet schoon schrobben. Vervelend klusje, denk je. Nergens voor nodig! Deze schoonmaaktips maken je barbecuerooster weer glanzend schoon. En dit in een mum van tijd!

Doe het barbecuerooster in een vuilniszak met een beetje afwasmiddel en een ketel gekookt water erbij. Laat dit een nachtje weken. De volgende dag veeg je het vuil eenvoudig weg met een huishouddoekje.
Gebruik een prop aluminiumfolie en wrijf over het rooster heen. Het vuil verdwijnt op een eenvoudige manier.
Smeer voordat je gaat barbecueën, het rooster in met wat vet. Zo zorg je dat het vlees minder makkelijk aankoekt. Prik een halve citroen aan een prikker en wrijf deze over het rooster tijdens het barbecueën.

Leuk zelfmaakidee

Maak een verrijdbare buitenkeuken

Ga lekker aan de slag in de tuin. Dit keer niet met je groene vingers maar met de barbecue! Maak je eigen verplaatsbare buitenkeuken om je barbecue op te zetten en salades op klaar te maken. Weten hoe je deze keuken maakt? Kijk op voordemakers.nl.

Voordemakers.nl is de eerste community voor vragen tijdens het klussen én inspiratie. Heb je een klusvraag of ben je trots op een klus en wil je die graag delen met anderen? Ga dan naar voordemakers.nl en inspireer anderen.