Voor bouwmaterialen & meer ga naar: Voor bouwmaterialen, verf, verlichting & meer ga naar: praxis.nl

Alles voor je huisdier

 

Alleen het beste voor jouw huisdier bij Praxis Tuincentrum

Dierenvoeding Kat en Hond

Honden en katten hebben goede verzorging nodig. Zo is het belangrijk om jouw huisdier voeding te geven met de juiste ingrediënten zodat hij optimaal gezond blijft. Bovendien heeft dierenvoeding grote invloed op de vacht. Gezonde voeding zorgt voor een mooie glans. Bij Praxis Tuincentrum vind je dierenvoeding van topmerken zoals onder andere Frolic hondenvoer en Felix kattenvoer. Trakteer jouw maatje op een lekkere maaltijd!

Dierenverzorging

Huisdieren kunnen geregeld last hebben van vlooien, teken en luizen. Net zoals jij, heeft jouw trouwe viervoeter behoefte aan hygiëne. Was daarom regelmatig je hond en borstel langharige honden om klitten te voorkomen. In ons brede assortiment vind je producten op het gebied van het bestrijden van vlooien en teken voor honden en katten.

Tip: Is jouw hond snel vies omdat hij vaak buiten is? Gebruik dan eens een geurweg- spray. Deze snelle oplossing verwijdert onaangename geurtjes en vuil. Zo hoef je hem niet meteen te wassen.

Dierenaccessoires

Jouw hond heeft net zoals jij behoefte aan een comfortabele slaapplek. Een hond slaapt gemiddeld zo’n 12 a 14 uur per dag en dus zal hij het fijn vinden als hij zijn eigen plekje heeft in huis. Praxis Tuincentrum biedt jou een breed assortiment aan hondenmanden. Deze hondenkussens zijn bovendien waterafstotend en arm in onderhoud.
Hond

Honden zijn van nature echte vleeseters en hebben dierenvoeding nodig die optimaal op hen is afgestemd. De invulling hiervan hangt af van het soort ras, de leeftijd en het klimaat waar ze in leven. Praxis Tuincentrum biedt hondenvoeding voor elk ras waarbij aanvulling niet nodig is. Deze hondenvoeding bevat alle vitaminen en mineralen die jouw hond van de dagelijkse behoeften voorziet.

Ook kun je bij ons terecht voor dierenmedicijnen. Je kunt al snel aan de lichaamstaal van je hond zien wat hij nodig heeft, bestudeer deze dus goed. Heeft jouw viervoeter last van vlooien of teken? Met een speciale vlooienspray is dit makkelijk te verhelpen. Deze vind je in ons assortiment.

Kat

Katten zijn van nature schone dieren. Ze likken zichzelf schoon met hun tong. Met deze instinctieve verzorging zijn ze ongeveer 2 uur per dag bezig.

Het kan zijn dat de kat haren binnen krijgt. De meeste haren verlaten via de normale weg het darmkanaal maar als hij binnen een korte tijd veel haren binnenkrijgt, dan kan er een haarbal ontstaan. Om dit te voorkomen kun je hem regelmatig borstelen, kattengras en haarbalsnoepjes geven. Voor accessoires en kattenvoeding ga je naar Praxis Tuincentrum!Vissen

Wereldwijd bestaan er rond de 32.000 soorten vissen die allemaal in een eigen ecologisch milieu leven. Als je er voor kiest om een aquarium aan te schaffen, dien je hier rekening mee te houden. Niet alle vissen kunnen bij elkaar in één aquarium leven. Voor het inrichten van het aquarium dien je te letten op het soort bodembedekking, waterplanten, belichting en decoratie. Voor de bodembedekking kun je grind of turf gebruiken en plaats je waterplanten, dan is een speciale voedingsbodem van belang.

Natuurlijk is een aquarium een echte blikvanger in het huis! Decoratie, vissenvoer en aquariabenodigdheden vind je bij Praxis Tuincentrum.

 

Knaagdieren

Deze groep behoort tot de grootste orde der zoogdieren en is leuk om als huisdier te houden. Dieren zoals hamsters, konijnen en cavia’s hebben veel aandacht en verzorging nodig. Door het eten van knaagvoer bewegen de tanden over elkaar heen. Zo slijpen ze hun tanden en blijven ze scherp. Let wel op elektrische bedrading als je hem uit zijn dierenhok haalt. Deze kan worden weggewerkt in plinten.

Voor het aanschaffen van een dierenhok dien je te letten op de grootte en accessoires. Een konijn zal het bijvoorbeeld heel leuk vinden als je konijnensnoepjes in een speelbal stopt of wat wilgentakken in zijn hok neerlegt. Weten wat jouw knaagdier allemaal nodig heeft? Vraag het aan onze vakspecialisten in de winkel!

Vogels

Van plan om een vogel in huis te nemen? Deze groep dieren is een leuke aanwezigheid en zal dit ook aan je laten merken. Door ze goed te verzorgen krijg je er veel waardering voor terug.

Wist je dat vogels voornamelijk zingen om hun territorium af te bakenen? Het zijn vrolijke dieren en diverse soorten zijn makkelijk tam te maken. Ze hebben een ruime vogelkooi nodig met elke dag vers water en voer. Voor vogelvoer en andere benodigdheden ben je bij Praxis Tuincentrum aan het juiste adres.

Meer vogels aantrekken in de tuin? Help ze een handje door vetbollen te plaatsen of maak een vogelhuisje.